På tide å kjøpe Aker igjen!

Av Gaute Eie - 24.jan.2007 @ 11:07

Aller først må vi konkludere på juleporteføljen. Børsen har i perioden vært volatil og porteføljen var på det meste opp 17 prosent. Men på bunnen etter korreksjonen i januar var den opp fem prosent.

Setter vi sluttstrek i dag har porteføljen gått 13,8 prosent. Aker Yards har vært dårligst, mens Jinhui Shipping har gått mest opp med 30 prosent.

Juleporteføljen

Kjøp Aker
Nå mener jeg at du bør kjøpe Aker igjen.

Følg Aker på børsen


Aker eies 67,8 prosent av Kjell Inge Røkke, og har i dag en aksjekurs på 365 kroner. Det tilsvarer en markedsverdi på 26 milliarder kroner. Summerer vi verdien av selskapsandelene som Aker i dag eier, kommer vi til en samlet verdi (NAV) på 33,5 milliarder kroner - eller 464 kroner per aksje.

Aker-aksjen har falt fra sin topp på 410 kroner rett før jul og ned til dagens 372 kroner. Hovedgrunnen er nedsalget i Aker Kværner og Aker Yards som ble gjort til en rabatt (som er vanlig når store poster legges ut for salg).

Men det er også en annen grunn til at Aker har falt. Rabatten på Aker-aksjen har gått fra 15 prosent til 23 prosent.  Noen mener at rabatten nå bør gå ut fordi Aker ikke ønsker å fortelle markedet hva de skal bruke penge på ennå.

Markedet tar feil

Her mener jeg at markedet tar helt feil. Er det noe Aker i løpet av de siste par årene har vist oss, er det at de har klart å generere en fantastisk avkastning for seg selv og deres medinvestorer. Jeg kan ikke se noen som helst grunn til at de ikke skal klare det i fremtiden også.

For å gi et par eksempler kan neves:
1) Mange var kritiske til Aker FPSO. Her landet Aker en kontrakt til 600 millioner dollar med et av Indias største selskaper.
2) Mange var også skeptiske til Aker Drilling, men Aker fikk lange kontrakter på begge riggene. En av dem var med Statoil. Legger vi til utrullingen av Aker Biomarine og Aker Exporation sammen med eierskapet i Odim og Bjørge skjønner vi hvorfor Aker-aksjen er opp 74 prosent de siste tolv månedene.

De to viktigste investeringene for Aker er Aker Kværner og Aker Yards. De står for 58 prosent av totalverdiene. Disse aksjene tror jeg bunner ut nå, etter at de i snitt har falt 14 prosent fra toppen. Når jeg også leser i mediene at Hydro skulle være interessert i å kjøpe 25 prosent av Aker Kværner til en pris opp mot 800 kroner per aksje, sier det meg at vi som investorer bør vurdere om nedsiden er liten på dagens 685 kroner.


Klikk på tabellen for å se Akers verdi.

Aker-aksjen var en vinner i 2006. Jeg tror at når Aker Kværner og Aker Yards igjen begynner og stige mot gamle høyder. Når Aker også kommuniserer hva de skal bruke pengene på vil discounten igjen krype ned mot ti prosent og Aker-aksjen står i 450 kroner.

Jeg føler meg sikker på at aksjen blir en vinner også i 2007.

Kommentarer:
Postet av: Magnus

Joda er allerede i besittelse av Aker, men faller oljeprisen, så faller børsen, og da blir det også vanskelig for Aker - lykke til alle Akerianere!

26.jan.2007 @ 09:44
Postet av: K

Et evt fall på børsen vil bare påvirke solide selskaper på kort sikt, kjøp heller mer dersom Aker og andre faller ytterligere under NAV. Se f.eks. på supplyrederiene også.

28.jan.2007 @ 22:19

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3762870

Gaute Eie

Gaute Eie er megler i meglerhuset Carnegie. Eie er en av landets fremste meglere, og har flere av de store investorene på kundelisten. Han startet karrieren etter endt siviløkonomutdannelse på BI i 1997 som it-analytiker i Carnegie. Så gikk veien til forvalteren DnB Investor, før han vendte nesen mot London, der han ble megler for Enskilda. Eie gjorde seg raskt bemerket som en meget innsiktsfull megler med god teft for analyse. Han vendte hjem til meglerjobb hos meglerhuset ABN Alfred Berg, men våren 2004 meldte han overgang til Carnegie igjen. Bladet Kapital har kåret Eie til Norges beste megler to år på rappen i 2003 og 2004. Han har også vært på juniorlandslaget i badminton.

hits